vår erfaring – din trygghet

Inngått vedlikeholdskontrakt med KCA Deutag

Langtidskontrakt på Gullfaks og Oseberg.

Inngått vedlikeholdskontrakt med KCA Deutag

Solid Vedlikehold er tildelt ISO-kontrakt på oljefeltene Gullfaks og Oseberg. Avtalen varer opp til 20 år. Det er et usedvanlig langvarig samarbeid i vår bransje, forteller daglig leder i Solid Vedlikehold, Anved Aarbakke jr.

Solid Vedlikehold skal levere isolasjon, stillas og overflatebehandlingstjenester (ISO) på boreriggene Askepott og Askeladden, som brukes på Gullfaks og Oseberg i Nordsjøen.

Kontrakten som er med KCA Deutag har en varighet på opp til 20 år. Statoil er operatør på feltene og har inngått en lang borekontrakt med KCA Deutag, som deretter valgte Solid Vedlikehold som ISO-leverandør, forklarer Aarbakke jr. Han påpeker at Solid Vedlikehold trolig ansetter folk som følge av kontraktslengden. Vi er glade for tilliten KCA Deutag har vist oss og ser frem til å jobbe tett med dem, forteller Aarbakke jr.

Drar nytte av oppkjøp

I september i år ble Solid Vedlikehold kjøpt opp av et av Finlands store isolasjon- og stillaskonsern, Kymppi Group. Solid Vedlikehold utvidet virksomheten fra å være en overflatebehandlingsspesialist til å bli en totalleverandør av ISO-tjenester i Norge. Tre uker etter oppkjøpet vant Solid Vedlikehold ISO-kontrakten med KCA Deutag.

Det er moro at vi allerede nå viser at vi kan bli en stor ISO-aktør i Norge. Solid Vedlikehold har samarbeidet med Kymppi Group over lengre tid og levert ISO-tjenester sammen, men det er spesielt å vinne en kontrakt etter at selskapet er blitt del av konsernet, sa Aarbakke. Solid Vedlikehold kommer også til å tilby sine overflatebehandlingstjenester til Kymppi Groups oppdrag i utlandet. Vi ser allerede verdien av at vi kan tilby hverandres tjenester til våre kunder, forteller Aarbakke.

Om Oseberg og Gullfaks:

Det har vært olje og gassproduksjon på oljefeltene Gullfaks og Oseberg siden henholdsvis 1986 og 1988. Gullfaks er anslått å inneholde 406 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter, mens Oseberg forventes å ha 491 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Oljeproduksjon på feltene skal fortsette ut over 2030-tallet.  Boreriggene på feltene, Askepott og Askeladden, er produsert på det koreanske verftet Samsung Heavy. Riggene er oppjekkbare og spesialtilpasset boring på store havdyp i værutsatte områder.

Om KCA Deutag:

Med hovedkvarter i Aberdeen, Skottland, er KCA Deutag en av verdens ledende bore- og ingeniør kontraktører

on / offshore. Konsernet har over 6500 ansatte globalt, av dem jobber ca. 1200 personer i Norge med base i Bergen. Selskapet har borekontrakter på 11 rigger i Norge, inkludert Askepott og Askeladden.

Om Solid Vedlikehold:


Solid Vedlikehold er en av Norges eldste overflatebehandlingsaktører og har vært familieeid siden oppstarten i 1973. Selskapet jobber primært i oljesektoren og vannkraftnæringen. Selskapet har hovedkontor på Ågotnes, utenfor Bergen. I 2017 forventer selskapet ca. 220 millioner kroner i omsetning og ca. 7 prosent driftsmargin (EBITDA). Solid Vedlikehold er nå heleid av Kymppi Group.

Kymppi Group forventer ca. 600 millioner kroner i omsetning i 2017. Konsernet har ca. 600 ansatte totalt. Kymppi Group eies av private equity fondet Sponsor Capital, privatpersoner i Kymppi-familien og Anved Aarbakke jr.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anved Aarbakke jr., daglig leder i Solid Vedlikehold,
mobil: 91 33 64 34 og epost: anved.jr@solid-vedlikehold.no

Solid Vedlikehold AS Phone: 56 31 43 00
Postboks 34, 5346 Ågotnes Fax: 56 31 43 01 Mail: post@solid-vedlikehold.no